25 Aralık 2009 Cuma

Teknik Direktörü Rijkaard: Muhteşem oynayan takımımı kutlamak istiyorum


İSTANBUL (CİHAN)- Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Trabzonspor'u 2 - 1 yenen Galatasaray'da 3 puan sevinci yaşanıyor. Tek...

İSTANBUL (CİHAN)- Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Trabzonspor'u 2 - 1 yenen Galatasaray'da 3 puan sevinci yaşanıyor. Teknik Direktör Frank Rijkaard, Trabzonspor karşısında iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, kazandıkları için mutlu olduklarını, grup maçlarına 3 puanla başlamalarının önemli olduğunu söyledi.


Hollandalı teknik adam maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''İyi bir maç çıkardık, önemli bir galibiyet çünkü kupanın ilk maçıydı. Onun için muhteşem oynayan takımımı kutlamak istiyorum. Oyun sistemimizdeki değişiklik biraz zorunluluktan oldu. Aramızda olmayan oyuncularımız vardı. Yabancı oyuncularımız izinli olarak gitti. Sakat olanlar vardı, Keita, Nonda, Milan Baros gibi, Kewell sağlık açısından önemliydi ve ülkesine gitmesi gerekiyordu. Diğer yabancılar da burada olsaydı bile oynamayacaklardı. Çünkü ben Ayhan'ı, Aykut'u da görmek istedim.'' dedi.


Rijkaard, transferlerle ilgili olarak ise, yöneticileriyle bu konuyu görüştüğünü söyledi. Hollandalı teknik adam, takımın oyunu ve bugün görev yapan genç oyuncularla ilgili soruya ise, ''Her maçımızı kazanmak için çıkıyoruz, hızlı başlıyoruz ve pozisyonlar buluyoruz, gol gelmeyince de gerginlik oluyor. Bu da takımın performansını etkiliyor. Bugün iyiydik, oyuncularımız istediklerimizi sahada uyguladılar. Genç oyuncuya görev verme geleneğim var. Benim prensibim bu, bu da altyapıyı cesaretlendirir. Bugün oynayanların hepsini beğendim.'' diye cevap verdi.


Rijkaard, kaleci Aykut ile ilgili olarak ise, ''Aykut'un oynaması biraz da Leo Franco'ya bağlı. Çünkü o bizim birinci kalecimiz. Aykut'un her zaman hazır olması da bizim için sevindirici.'' diye konuştu.


Rijkaard, Linderoth'un durumuyla ilgili olarak ise yaptığı açıklamada, ''Durumunu yönetimimizle görüşüyoruz. Fakat burada oyuncularımızı tek tek değerlendirmek doğru değil.'' dedi.


Galatasaray'ın genç kaleci Aykut ise yaptığı açıklamada, ''Klasik bir maç oldu, ilk yarı mükemmeldi, ikinci yarıda pozisyon verdik ve çok zorlandık. Gol yedik, malesef ikinci yarıyı ilk yarı gibi oynayamadık, telaşlandık.'' dedi.


Aykut, oynamamasıyla ilgili olarak sorulan bir soruya ise, ''Ben sürekli oynayacak güçteyim. Kendime güvendiğim için Galatasaray'dayım, zor bir mücadele içindeyim, önemli kupaları yabancı kalecilerle aldık. Bunu değişrimek ve Türk kalecilerle de bunu başarmak istiyoruz. Hocam ne zaman görev verirse o zaman çıkıp elimden geleni yapıyorum. Antrenmanlarda ne kadar çok çalıştığımı herkes biliyor.'' diye cevap verdi.


Aykut yabancıların ülkelerine gitmesiyle ilgili olarak ise yorum yapmaktan kaçınırken, ''Gerçekten bir Türkiye Kupası oldu, Türkler oynadı. Bana göre iyi oldu. Yabancı arkadaşlar burda olsaydı belki kafaları noelde ve hediyelerde olacaktı. Bana göre olması gerektiği gibi oldu.'' dedi.



TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ GÜNEŞ: GÜÇTE VE ANLAYIŞTA EKSİKLİĞİMİZ VAR


Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, yaptığı açıklamada, hem skor hem de oyun olarak memnun olmadığını belirterek, ''Daha iyi olmalıydık.'' dedi.


Maça iyi başlayamadıklarını, ilk bölümde oyunda akıcılık olmadığını belirten Güneş, ''İlk golde çıkarken kaybetiğimiz bir top var, ardından da golü yedik. İkinci yarının başında da aynı şekilde hatalı bir gol yedik. Sonra dengeyi kurup, pozisyon ve gol bulduk ama puan alamadık. Çok kolay mağlup olduk, bu bize yakışmadı. Trabzonspor olarak daha iyi olmak zorundayız.'' dedi.


Golcülerin çok gol kaçırdığını ama genelde takım olarak da iyi olmadıklarını belirten Güneş, ''İki önemli maç oynadık Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında oyunu tempo olarak yukarıya çıkaramadık. Bunun üzerinde olmalıyız. Bu maçta berabere de kalsak bizi tatmin etmezdi. Çünkü oyun olarak da iyi değildik.'' diye konuştu.


''Fatih Tekke konusunda gelişmeleri takip ediyoruz, kesin birşey yok, bekliyoruz.'' diyen Şenol Güneş, ''Alınan mağlubiyeti, hakeme, havaya, sahaya bulmayı doğru görmüyorum. Yabancı oyuncularım noel için izin istemedi. Galatasaray'ın oyuncularının olmaması da bizi etkilemedi. İkinci yarıda yapacağımız ilk iş anlayışı değiştirmek ve üst düzey olmayı öğrenmek olacak. Oyuncularımız iyi niyetli çalışıyor, yeterli değiller, bu da çalışmayla olur. Mağlubuz, oyunu rakip sahaya yığamadık, bu da eksikliğimizden oldu. Güçte ve anlayışta eksikliğimiz var. Bunu gidermeliyiz.'' şeklinde konuştu.


Güzel futbol oynamanın en büyük hedefleri olduğunu da belirten Güneş, ''Kupada gruptan çıkmak ve ligde de bulunduğumuz yerden yukarıya çıkmaya uğraşacağız. Şampiyon olacağız demek pek doğru olmaz. Futbolu geliştirerek, saha sonuçlarını lehimize çevirmeliyiz. Sezon sonunda Avrupa kupalarına kalabilecek miyiz, yerimiz neresi olacak bakacağız. Ona göre de kim kalacak kim gidecek bakacağız.'' dedi.


Trabzonspor'un tecrübeli defans oyuncusu Song ise, ''Türkiye'de ikinci golüm, ilkini Galatasaray'da atmıştım, ikincisini de Galatasaray'a attım.'' dedi.


Song, Fenerbahçe maçından sonra ölen insanların ailelerine başsağlığı diliyerek başladığı konuşmasında, kollarındaki siyah bandı da onlar için taktıklarını belirterek, ailelere sabır diledi. Song, Galatasaray maçıyla ilgili olarak ise, ''Kupa bizim için bir kat daha önemli. Buraya puan almaya gelmiştik. Galatasaray çok iyiydi. Çok önemli hatalar yaptık ve iki gol yedik. Ondan sonra ise oyunda dengeyi kurduk, golde bulduk ama puan getirecek golü bulamadık.'' diye konuştu.


Galatasaray taraftarının oyundan çıkarken kendisine gösterdiği ilgiye ise, ''Galatasaray ilk kulübüm. Kalbimde fazlasıyla yer etti. 2 lig ve bir kupa şampiyonluğu yaşadım. Kalbimdeki yeri ayrı. Taraftarların bana gösterdiği sevgi memnuniyet vericidir. Ne olursa olsun, koşullar ne kadar değişirse değişsin kalbimdeki yeri ve Galatasaray'a olan saygım hiç bir zaman değişmeyecek. Bu tür maçları oynamak çok zordur, ben de o zorluğu yaşadım.'' dedi.


Song, kadro dışı kalması ve ceza almasının ardından Şenol Güneş'le birlikte tekrar takıma katılması ve kaptanlığıyla ilgili bir soruya ise, ''Her oyuncunun kariyerinde zor dönemler olur, ayrıntılara girmeyeceğim ama zor bir dönemdi. Herkes herşeyin farkına vardı. Ayrıntıları anlatmaya gerek yok, anlaşmazlık bitti, ben şimdi sorunsuz bir dönem yaşamak için elimden geleni yapacağım ve daha çok çalışacağım.'' diye cevap verdi.


Song, ülke milli takımı ile 2010 Dünya Kupası'na gidip gitmeyeceği ile ilgili olarak ise, gideceğini Kamerun'un kendisine ihtiyacı olduğu sürece de oynamaya devam edeceğini söyledi. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder