1 Aralık 2009 Salı

Eczacıbaşı Zentiva'ya Hollandalı rakip


Eczacıbaşı Zentiva'ya Hollandalı rakip
Eczacıbaşı Zentiva Bayan Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası 1. tur ilk maçında yarın İstanbul'da, Hollanda temsilcisi PND VC Weert ile karşılaşacak. Eczacıbaşı Spor Salonu'nda saat 17.00'de başlayacak maçı Panagiotis Roussakis (Yunanistan) ile Benone Visan (Romanya) hakem ikilisi yönetecek. Karşılaşmanın rövanşı 9 Aralık Çarşamba günü Hollanda'da yapılacak ve turu geçecek ekip belli olacak.

Sezonun ilk Avrupa maçı olması nedeniyle heyecanlı olduklarını belirten Eczacıbaşı Zentiva Antrenörü Giuseppe Cuccarini, takım olarak son dönemlerde sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle şanssızlıklar yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Kaptan Esra takımdaki yerini alamayacak, ancak moralimiz yerinde. Hedeflerimizi basamak basamak koyduk. İlk olarak bu maçı alıp, Hollanda'ya avantajlı gitmek istiyoruz. Avrupa maçlarına kendi sahamızda ve kendi seyircimiz önünde oynayarak başlamanın yararımıza olacağına inanıyorum. Bunu avantaja çevirmek için Eczacıbaşı Zentivalı voleybolseverleri maça bekliyoruz.''

CEV Kupası statüsüne göre bu sezon maçlar deplasmanlı olarak, eleminasyon sistemine göre oynanacak. Bu kupada mücadele edecek toplam 32 takım, sırasıyla 16 takımlı, 8 takımlı ve 4 takımlı final için mücadele verecek. Son 4'e kalan takımlar dörtlü final öncesi çekilecek kuraya göre; yarı final ve final maçlarını, tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapacak. Dörtlü final maçları, belirlenecek bir takımın ev sahipliğinde, 20-21 Mart 2010'da oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder