9 Aralık 2009 Çarşamba

Milli Takımda Seve Seve Çalışırım

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Milli Takım'da Görev Verilmesi Halinde Severek Yapacağını Belirtti.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Milli Takım'da görev verilmesi halinde severek yapacağını belirterek, " Ama şu anda öyle bir teklif yok. Milli Takım'da herkes çalışmak ister. Biz de ekip olarak Milli Takım'da çalışmak isteriz. Milli Takım başka bir yer." dedi.

Çalımbay, Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, moral buldukları Fenerbahçe galibeyitinin artık geride kaldığını ve önlerindeki maçlara bakacaklarını söyledi.

Ligin ilk yarısının son iki maçında Sivasspor ve Diyarbakırspor ile karşılaşacaklarını belirten Çalımbay, ''Bu iki maçta 6 puan almayı hedefliyoruz. Fenerbahçe'yi yenince lig bitmiyor, önümüzde daha çok kritik maçlar var. Bu maçlardan alacağımız 6 puan, bizi ligde daha iyi yerlere getirecektir. Hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda iddialıyız. Devre arası da iyi bir hazırlık dönemi geçirip ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmayı planlıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Ligde çizdikleri grafiğin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Çalımbay, sakatlıklar ve cezalılar yüzünden kaybettikleri puanlara ise üzüldüklerini kaydetti.

Devre arasında transfer yapabileceklerine dikkat çeken Çalımbay, ''Kulübün bütçesini aşmadan, devre arasında en fazla üç transfer yapabiliriz. Bu transferlerden biri orta saha ve forvete yakın oynayan bir oyuncu olacak. Yurtiçi ve dışında birçok oyuncu izliyoruz. Hem ligde, hem de Türkiye Kupası'nda iyi şeyler yapıp, iddiamızı sürdürmek için takıma takviye yapmamız şart." ifadesini kullandı.

Çalımbay, Sivasspor maçında, sakatlıkları bulunan Ümit Karan, Mehmet Yılmaz, Serdar Özbayraktar, Burak Yılmaz ve kart cezalısı Doğa ile El Saka forma giyemeyeceğini dile getirdi.

Çalımbay, toplantı sonunda Milli Takım teknik direktörlüğüne nasıl baktığı yönündeki bir soru üzerine, ''Milli Takım'da görev verilirse seve seve yaparız. Ama şu anda öyle bir teklif yok. Milli Takım'da herkes çalışmak ister. Biz de ekip olarak Milli Takım'da çalışmak isteriz. Milli Takım başka bir yer. Ben 2 sene Ümit, 2 sene A Milli Takım olmak üzere 4 yıl görev yaptım. Orası kutsal bir yer." yanıtını verdi.

(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder