25 Aralık 2009 Cuma

Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 1


İSTANBUL (CİHAN)- Stat: Ali Sami Yen Hakemler: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş Galatasaray: Aykut 6, Sabri 7 (Dk. 82 Li...
İSTANBUL (CİHAN)- Stat: Ali Sami Yen


Hakemler: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş


Galatasaray: Aykut 6, Sabri 7 (Dk. 82 Linderoth 3), Servet 5, Emre Aşık 4, Caner 6, Alparslan 5 (Dk. 76 Berkin 3), Aydın 6 (Dk. 90 Çetin ?), Barış 6, Mustafa 5, Ayhan 5, Arda 6


Trabzonspor: Onur 6, Ömer 3 (Dk. 46 Umut 4), Song 6 (Dk. 83 Tjkuzu ?), Giray 5, Cale 4, Selçuk 4, Ceyhun 4, Serkan 5, Gabric 5 (Dk. 64 Engin 5), Alanzinho 6, Gökhan 3.


Goller: Dk. 40 Caner, Dk. 47 Arda (Galatasaray), Dk. 53 Song (Trabzonspor)


Sarı kartlar: Dk. 38 Caner (Galatasaray), Dk. 65 Selçuk (Trabzonspor)



Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk haftanın son maçında Galatasaray, Ali Sami Yen'de Trabzonspor'u konuk etti. Zorlu mücadeleyi evsahibi Galatasaray Caner ve Arda'nın attığı gollerle 2 - 1 galip tamamladı. Bordo - mavili ekibin tek golünü ise eski bir Galatasaraylı olan Song kaydetti.


46. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Selçuk sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Umut yükseldi müsait pozisyonda kafayı vurdu ve kaleci Aykut köşeden topu kurtardı.


47. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sağ çaprazdan Sabri'nin ön direğe gönderdiği topa Arda ayak koydu, meşin yuvarlak kaleci Onur'un altından ters köşeye giderek ağlara takıldı: 2 - 0.


49. dakikada gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin sağ çaprazdan yaptığı ortada ceza sahası içinde Arda sert vurdu, kaleci Onur topu güçlükle çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı.


51. dakikada gelişen Trabzonspor atağında sol çaprazda topla buluşan Cale'nin sert şutunu kaleci Aykut güçlükle kornere çeldi.


53. dakikada Trabzonspor Song'un attığı golle farkı bire indirdi. Bu dakikada Selçuk sağ kanattan serbest vuruş kullandı, arka direğe doğru ortasını yaptı Song hareketlendi kayarak vuruşunu yaptı ve top kaleci Aykut'un altından ağlarla buluştu: 2 - 1.


56. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Bu dakikad Gabric ceza sahası içi korner çizgisi yanında topla buluştu, içeriye topu çevirdi ama savunmada Servet son anda araya girerek Umut'tan önce ön diekte topu kornere gönderdi.


69. dakikada Trabzonspor iki önemli pozisyonda kaleci Aykut'a takıldı. İlk pozisyonda Engin ceza sahası içinde oluşan karambolde önünde kalan topa vurdu, meşin yuvarlak kaleci Aykut'tan döndü. Yine önüne gelen topa Engin bu kez aşırtma bir vuruş yaptı, kaleci Aykut'u da geçen topu Sabri kale çizgisinden kafayla uzaklaştırdı. Bu defa da dönen topu Cale, kaleye gönderdi, yine kaleci Aykut topu kontrol ederek gole izin vermedi.


90. dakikada defanstan çıkan uzun topta Arda sol çaprazda Giray'la girdiği mücadeleyi kazandı ve taşıdığı topla ceza sahasına girdi. Kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı anda ceza sahası içinden yaptığı vuruşta topu kaleci Onur çeldi ve iknci hamlede de kontrol ederek gole izin vermedi.


Karşılaşmanın kalan dakikalarında da başka gol olmayınca Galatasaray, Trabzonspor'u 2 - 1 yenerek Ziraat Türkiye Kupası gruplarına galibiyetle başladı. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder