9 Aralık 2009 Çarşamba

Galatasaray yıldızını arıyor!


Galatasaray Yönetimi, savunmada yaşanan sıkıntılar nedeniyle takıma Almanya kulüplerinden iki stoper getirmek istiyor.
Hürriyetin haberine göre, Kolları sıvayan Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin, Bochum’un Cezayirli yıldızı Yahia ve B.Dortmund’un sambacısı Felipe Santana için kulüpleriyle görüşmelere başladı. Takımlarıyla sözleşmeleri süren ikili için ara transfer döneminde kiralama formülü düşünülüyor.

Revire dönen Galatasaray savunmasına takviye için yönetim düğmeye bastı. Stoper arayışında olan sarı kırmızılıların peşinde olduğu adaylar Almanya’dan çıktı. Frank Rijkaard’ın raporu ve defans oyuncularının sık sık sakatlık geçirmesi nedeniyle Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin’in bir aydır Almanya’da temaslarda olduğu ve Borussia Dortmund’da forma giyen Felipe Santana ile yine Bundesliga’da top koşturan Bochum’lu Anthar Yahia için temaslarda bulunduğu ortaya çıktı.

Gökhan Zan ve Emre’ye alternatif

Öncelikle savunmadan oyunu kurabilecek bir oyuncu peşinde olan yöneticiler iki oyuncudan birini büyük ihtimalle ara transferde renklerine katacaklar. Gökhan Zan ve Emre Güngör’ün sık sık sakatlanması ve takımı yalnız bırakması nedeniyle Galatasaray Yönetimi ilk tercih olarak opsiyonlu kiralama formülünü deneyecek. Aksi taktirde Bochum ve B.Dortmund yöneticileriyle yapılacak görüşmelerin ardından, şartlara göre Santana ya da Yahia için kesin karar verilecek.

Sözleşmeleri sürüyor

Cezayir Milli Takımı kaptanlığını da yapan Yahia Galatasaray’a sıcak bakarken, önündeki tek engel olarak devam eden sözleşmesi ve 3 milyon Euro’luk bonservis bedeli bulunuyor. Borussia Dortmund’da banko oynayan Santana’nın da 2013 yılına kadar Alman ekibiyle sözleşmesi var. Savunmanın yanısıra forvete de ara transferde takviye yapılacak. Öte yandan Adnan Sezgin’in FIFA’lık oldukları eski futbolcuları Cassio Lincoln’ün sorunlarını görüşmek için İsviçre’ye gittiği öğrenildi.

FELiPE SANTANA KiMDiR

· DOĞUM TARİHİ: 17.03.1986
· YAŞ: 23
· BOY: 1.94
· KİLO: 80
· ÜLKESİ: BREZİLYA
· OYNADIĞI MAÇ: Bu sezon Borussia Dortmund formasıyla 10 lig, 2 kupa olmak üzere 12 maçta görev aldı.
· OYNADIĞI TAKIMLAR: Figueirense, Borussia Dortmund

ANTHAR YAHİA KiMDiR

· DOĞUM TARİHİ: 21.03.1982
· YAŞ: 27 · BOY: 1.85
· ÜLKESİ: CEZAYİR
· OYNADIĞI MAÇ: 11 Lig, 2 Kupa, 10 Afrika Dünya Kupası eleme, 1 play-off toplam 24 maç
· OYNADIĞI TAKIMLAR: Inter, Bastia, Nice, Bochum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder