1 Aralık 2009 Salı

"Güiza büyük takım oyuncusu değil"


"Güiza büyük takım oyuncusu değil"
(SPORX ÖZEL HABER) Süper Lig'de geride bıraktığımız hafta yine birbirinden müthiş maçlara sahne oldu. Sezon başında ligin açık ara favorisi olarak gösterilen Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kayıpları bu haftada sürdü ve zirve yarışı daha da kızıştı. Fenerbahçe yalnızca 1 puan avantajıyla liderliğini sürdürürken, Beşiktaş bu sezon ilk kez ikincilik koltuğuna oturdu. Ligin flaş takımlarından Bursaspor üçüncü sıraya yerleşirken, Galatasaray 4. sıraya kadar geriledi. Bu dört takım ensesinde ise Kayserispor'un nefesini hissediyor.

Haftaya damga vuran isimler ise Bursaspor'un, Galatasaray'ı mağlup ettiği karşılaşmada golü atan genç yıldız Volkan Şen, Fenerbahçe'nin evinde Kasımpaşa'ya mağlup olduğu maçta attığı gol ve ortaya koyduğu futbolla sarı-lacivertlilerin ağır bir darbe almasına yol açan deneyimli isim Cenk İşler ve Kayserispor'un deplasmanda Makukula'nın yokluğunda Manisaspor'u devirdiği maçta skor tabelasını değiştiren isim olan Gökhan Emreciksin'di.

Geçtiğimiz haftaya damga vuran bu üç isim editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundular.

İki yıl aradan sonra Süper Lig'de yeniden forma giydiği için mutlu olduğunu söyleyen Cenk İşler, şu an 134 golünün olduğunu bu sezon olmasa da önümüzdeki sezon 150 gol barajını aşmayı hedeflediğini açıkladı.

Cenk İşler'in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyleydi...

-Kasımpaşa'daki bu yükselişin sırrı ne?
"Aslında buna sır dememek lazım. Ortada, ligin ilk dört haftası geride kaldığında puanla tanışamamış bir takım var. Ligin 4. haftasından sonra Kasımpaşa'ya birlikte geldiğimiz arkadaşlar ve Yılmaz Hoca'nın takımın başına getirilmesi, yeni bir şeylerin başlangıcı oldu. Birlikte geçen dört hafta ve milli takım araları, takım içinde birlikteliğin oluşması için çok faydalı oldu. 8. haftadan sonra sağlam bir takım olduğumuzu göstermeye başladık. Son takviyelerin bu takıma ne kadar faydalı olduğu ortada ve bu çıkışın sebebi de budur."

"YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK"

-Kasımpaşa bu çıkışını sürdürebilecek mi, lig sonunda düşme korkusu yaşar mısınız?
"Oynadığımız futbolla yenemeyeceğimiz takım yok. Düşme korkusu yaşayacağımızı aklımın ucuna bile getirmiyorum, orta sıralarda sezonu bitireceğimizi düşünüyorum. Şansa maçlar kazanırsınız, 90 dakika savunma yaparsınız bir pozisyonda golü bulursunuz o zaman olumsuz şeyler düşünülebilir. Ama biz böyle oynamıyoruz, çok pas yapan, topu ayağında tutan bir takımız. İleride çabuk çoğalıyoruz ve göze hoş gelen bir futbol oynuyoruz."

-Cenk İşler gibi bir golcü Süper Lig'den neden koptu ve iki sezon sonra ancak dönebildi?
"Bazı tercihler, beni iki sene önce Bank Asya'da şampiyonluğa oynayan takımlara itti. Bu benden kaynaklanmadı, kulüplerimiz, yöneticilerimiz tercihlerini genellikle yabancıdan yana kullanıyorlar. Backgroundımıza saygı duyulmadı, bugüne kadar yaptıklarımız ortada olmasına rağmen."

"GÜİZA F.BAHÇE'Yİ KALDIRAMIYOR ÇÜNKÜ..."

-Sen de golcü bir oyuncu olduğun için bu soruyu soruyorum. Güiza Fenerbahçe'yi sırtlayabilecek bir golcü mü?
"Bana göre Güiza büyük takımın ağırlığını kaldırabilecek bir oyuncu değil, çok duygusal. Duygusal futbolcu büyük takımı kaldıramaz. Yeteneği muhakkak vardır, İspanya'da gol kralı olmuş bir adamın yeteneğini tartışmam ama büyük takımı taşıyacak bir santrafor değil. Büyük takımda daha soğukkanlı oyuncular oynamalı. Semih'e gerekli şanslar verilmiyor, geçtiğimiz sezonlarda verilen şansları ne kadar iyi kullandığını gördük. Ligde, derbilerde, Şampiyonlar Ligi'nde, milli takımda sayısız goller attı, bir futbolcu daha ne yapsın!"

-Fenerbahçe'nin son haftalarda bu kadar kötü bir görüntü sergilemesinin sebebi sence nedir?
"Fenerbahçe'nin konsantrasyonu eksik. Biz iyi oynadık, hakettik kazandık ama Fenerbahçe'nin örneğin Galatasaray maçında ortaya koyduğu futbol ve konsantrasyona bakınca gücünü görüyorsunuz. Bu takım değil miydi ligin ilk haftalarında sürekli kazanan. Tabii ki takımlarda inişler çıkışlar olur ama Fenerbahçe baya taban yaptı diyebiliriz. Emre'nin yokluğunu da Fenerbahçe çok arıyor. Emre olunca hem Alex hem de diğer arkadaşları rahatlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder