25 Aralık 2009 Cuma

Galatasaray Kulubü İkinci Başkanı Helvacı: Yabancı oyunculara yıl


İSTANBUL (CİHAN)- Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, yabancı futbolcuların hiçbirine yılbaş...
İSTANBUL (CİHAN)- Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, yabancı futbolcuların hiçbirine yılbaşı izni verilmediğini söyledi.


Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Helvacı, futbol adına ortaya konan oyundan memnun olduklarını söyledi. Basın mensuplarının "Takımdaki yabancılara noel izni verildi. Müslüman oyuncular dini bayramlarda maçlarını oynuyor. Çelişki değil mi ?" şeklindeki sorusuna Helvacı, yabancı futbolcuların hiçbirine noel izni verilmediğini belirterek, "Elano'ya hocamız özel izin verdi. Yine 35 maç oynayan Leo Franco, Rijkaard tarafından izinli. Diğer oyuncularımız da sakat. Zaten Türkiye'de olsalar bugün oynamayacaklardı. Bugün tamamen genç oyunculardan oluşan bir kadro ile mücadele ettik. Onlar da en azından kendilerini gösterme fırsatı buldular" diye cevap verdi.



AYHAN AKMAN: YURT DIŞINA TRANSFERİM SÖZ KONUSU DEĞİL


Galatasaray'ın tecrübeli futbolcularından Ayhan Akman da, yabancıların yokluğunda forma giyemeyen oyuncuların kendilerini gösterme fırsatını yakaladığını belirterek, "Trabzonspor gibi güçlü bir takımı Ali Sami Yen Stadı'nda yendik. İyi mücadele ortaya koyduk. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.


Basın mensuplarının yabancı oyuncuların noel tatili için ülkelerine gitmesini sorması üzerine Ayhan, "Bu tamamen teknik kadronun ve yönetimin takdiridir. Bizler birşey söyleyemeyiz" diye cevap verdi.


Ayhan Akman, ilk yarının değerlendirmesinde ise şunları söyledi: "İlk yarıyı lider bitiremedik. Liderin iki puan gerisindeyiz, Kötünün iyisi durumundayız. Asıl önemli olan sezon sonu şampiyon olabilmek biz bunu gerçekleştirmek için uğraşacağız"


Ayhan'ın askerlik sorunu nedeniyle yurt dışına transfer olacağı şeklindeki iddiaların sorulması üzerine tecrübeli futbolcu, "Yasalara göre 38 yaşına kadar askere gitmeyebiliyoruz. Şu anda 32 yaşındayım. 6 yılım daha var. Bu nedenle yurt dışına transferim söz konusu değil. İki yıllık sözleşmem var" diye konuştu. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder