1 Aralık 2009 Salı

Merseyside'nin kralı: 0-2


Merseyside'nin kralı: 0-2
Müthiş bir derbi ve kazanan Liverpool! İngiltere Premier Ligi'nde oynanan 14. hafta karşılaşmasında, Everton Goodison Park'ta ezeli rakibi Liverpool'u konuk etti ve maçtan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

İlk yarısı da Liverpool'un 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlanan mücadelede, 'Kırmızılar'ın galibiyet gollerini, 12. dakikada Nijeryalı savunma oyuncusu Joseph Yobo kendi kalesine ve 81. dakikada Hollandalı forvet Dirk Kuyt kaydetti. Everton'da Brezilyalı forvet Jo'nun iki golü, ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Everton'da günün şanssız ismi olarak Joseph Yobo göze batarken, Liverpool'un ilk golünde Arjantinli orta saha oyuncusu Javier Mascherano'nun şutu kendisine çarptı ve ağlarla buluştu. İkinci golde ise Joseph Yobo çok kritik bir ıska yaptı ve atak yine golle sonuçlandı.

Liverpool kentinin iki güzide takımının mücadelesi olan ve 'Merseyside derbisi' olarak nitelendirilen bu karşılaşmayı kazanan Liverpool, ligde 3 maç aradan sonra galip geldi ve puanını 23'e yükseltti. Son iki maçının kaybeden Everton ise bu yenilgiyle birlikte 15 puanda kaldı.

Bu sonuçla birlikte Rafael Benitez'in çalıştırdığı Liverpool, David Moyes'in takımı Everton'a karşı son yıllarda edindiği yenilmezlik serisini de sürdürdü. 'Kırmızılar', Everton'a son olarak 2006 yılında 3-0'lık skorla yenilmişti. Everton, böylece üstüste üçüncü kez kendi evinde derbiyi kaybetmiş de oldu.

Liverpool, ligde önümüzdeki hafta Blackburn Rovers deplasmanına konuk olacak. Everton ise sahasında Tottenham'ı ağırlayacak.

181. Merseyside derbisi olan bu maça takımların çıktığı kadrolar şu şekilde:

Everton: Howard, Hibbert, Yobo, Distin, Baines, Pienaar, Heitinga, Fellaini, Bilyaletdinov, Cahill, Jo.
Yedekler: Nash, Saha, Gosling, Yakubu, Neill, Coleman, Baxter

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Mascherano, Lucas, Kuyt, Gerrard, Aurelio, Ngog.
Yedekler: Cavalieri, Aquilani, Riera, Benayoun, Kyrgiakos, El Zhar, Skrtel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder