9 Aralık 2009 Çarşamba

Anlamlı karşılaşma!


G.Saray-Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımları karşı karşıya geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü'nün düzenlediği engelliler basketbol maçını, siyaset ve spor camiasından çok sayıda kişi izleyerek, destekte bulundu.

Dünya Özürlüler Günü çerçevesinde Cemal Kamacı Spor Salonu'nda düzenlenen, Galatasaray ve Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımlarının karşılaştığı gösteri maçını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Mustafa Gürpınar, (A) Milli Futbol Takımı'nın eski antrenörü Müfit Erkasap, eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, sinema oyuncusu Levent Üzümcü ile çok sayıda ünlü sima izledi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan ve berabere tamamlanan maçın başlama atışını yapan Kadir Topbaş, daha sonra organizasyona katılan sporcu ve konuklara çiçek ve plaket verdi.

Karşılaşmayı takip eden çok sayıda engelli vatandaş, ünlü isimlerle bir araya gelerek, onlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
Bu arada, maç öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü'nün horon ve mehter ekipleri birer gösteri sundu.

TOPBAŞ: ''ARZUMUZ ENGELSİZ BİR ŞEHİR''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'u engelli vatandaşlar için rahat yaşanılabilir bir hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Topbaş, bir şehrin medeniyet ölçüsünün, o şehirde yaşayan engellilerin şehri kullanma oranına bağlı olduğunu ifade ederek, ''Göreve geldiğimizde iki özürlüler merkezi vardı, sayısını 18'e çıkardık. İlçe belediyelerde ciddi çalışmalar yaptık. Zaten hükümet de engellilerle ilgili çok ciddi yasal düzenlemeler yaptı. Belediye olarak, yaptığımız her yatırımda, her işte özürlüler komisyonunun önerilerini alıyoruz. Şu anda üst geçitlerle ilgili bir çalışmamız var. Bu şehri özellikle yaşlı ve özürlülerin kullanabileceği hale getirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Kadir Topbaş, engelliler için yapılan çalışmaların sadece bir anma günü ya da haftasıyla kalmaması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Çok daha geniş boyutlara taşımak zorundayız. Genel baktığımız zaman, geçmiş dönemlerden çok daha farklı. Türkiye'de bütün yerel yönetimler, merkezi yönetimin birimleri, özürlüler ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapma sürecine girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz bunun öncülüğünü yapabildiğimize inanıyoruz. Bütün arzumuz engelsiz bir şehir oluşturmak. Tüm engellilerin şehri doyasıya kullanabilmelerini, her ortamda yaşayabilmelerini, gerek duydukları zaman balık tutmaya gidebilmelerini, sinemaya, tiyatroya gidebilmelerini sağlamak bizim amacımız ve hedefimiz.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder