26 Kasım 2009 Perşembe

Tanjevic'e küsmü


NBA takımlarından Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, önemli açıklamalar yaptı! Bogdan Tanjevic’le arasında küskünlük ya da kırgınlık olmadığını söyleyen Okur, 2010 Dünya Şampiyonası’nda oynamak istediğini belirtti!
Basketbol yaşantısını NBA’de sürdüren ancak son dönemde milli takıma alınmamasıyla gündeme gelen Utah Jazz’in yıldız isimlerinden Mehmet Okur, önümüzdeki sene Türkiye’de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Takım formasını giymek istediğini söyledi.

NBA Europe Live Tour kapsamında takımıyla birlikte Londra’ya gelen milli basketbolcumuz Mehmet Okur, O2 Arena’da Chicago Bulls ile yapacakları maç öncesinde İHA’ya yaptığı özel açıklamada önümüzdeki sene Türkiye’de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası’nda milli formayı giymek istediğini söyledi.

Mehmet Okur, Londra’ya gelme sebeplerini, “Öncelikle Chicago’da oynayan Loul Deng’in İngiltere Milli Takımı’nda oynaması sebebiyle NBA buraya getirdi bizi. İkincisi NBA’i Avrupa’da daha popüler yapabilmek daha çok sevdirebilmek, İngiltere basketbolunu biraz daha popüler hale getirebilmek amacıyla buradayız diye düşünüyorum” cümleleriyle ifade etti. Okur, kendisinin Londra’da ilk deneyimi olacağını ve her şeyin iyi gittiğini ifade etti.

A Basketbol Milli Takımı’nın Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndaki elde ettiği dereceyi de değerlendiren Mehmet Okur, “İyi başladık, 4′te 4 yaptık. Gerçekten çok iyi bir hava yakalanmıştı ondan sonra Yunanistan maçı, uzatmada kazanabileceğimiz bir maç, -maç da bize gelmişti açıkçası- ondan sonra bir şekilde toparlanamadık. Yorgunluk devreye girdi, sakatlık vardı, Ersan oynayamadı. Konuştuğum kadarıyla bayağı yorucu geçti. İnşallah önümüzdeki sene Türkiye daha başarılı olur” dedi.

Mehmet Okur ayrıca Türkiye’nin çeyrek finalde turnuvaya veda etmesinin yorgunluğa ve sakatlıklara bağlı olduğunu söyledi.

Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjevic ile aralarında hiç kırgınlık olmadığını ve önümüzdeki sene Türkiye’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda milli formayı giymek istediğini söyleyen Mehmet Okur, “Ben zaten sürekli Tanjevic ile görüşüyorum. Hiçbir zaman küskünlük ya da kırgınlık yok arada. Önümüzdeki sene ev sahipliği yapacağımız Dünya Şampiyonasında ben de yer almak isterim” dedi.

Londra’daki Türk vatandaşlarından da destek isteyen Mehmet Okur, O2 Arena’da onlara keyifli bir maç izletmek istediklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder