28 Ekim 2009 Çarşamba

Madalyonun öteki yüzü!

Madalyonun öteki yüzü!

(FOTO HABER) Dünyanın en iyisi olarak gösterilen Alex Ferguson'un sinirine yenik düştüğü anlarla ülkemizdeki bakış açısını kıyaslamaya ne dersiniz?


HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR

Manchester United

Ferguson'un öteki yüzü!
Alex Ferguson'un 24 yıllık ManU kariyerinde sadece kupalar ve başarılar yok, prestijine gölge düşüren davranışları da var.


Manchster United menajeri Sir Alex Ferguson...

Kırmızı Şeytanlar'ın başında 24. senesini geçiren ve başarılarla dolu bir kariyere sahip olan Sir unvanına sahip İskoç çalıştırıcı belki de dünyanın en iyi teknik direktörü olarak bilinmekte...

Ancak onun gibi bir efsane dahi zaman zaman sinirlerine yenik düşüp istenmeyen davranışların altına imza atabiliyor.

Sunderland ile 2-2 berabere kaldıkları maçı yöneten Alan Wiley'nin fizik durumunu sorguladığı için özür dilemek zorunda kalan Manchester United menajeri Sir Alex Ferguson, Liverpool'a 2-0 kaybettikleri maçta görev yapan "tecrübesiz" Andre Marriner hakkındaki yorumları için de son anda cezadan sıyırdı.

Bu Ferguson'un bir hakem için yaptığı ilk sert çıkış değildi. Kırmızı Şeytanlar'daki 24 yılında bir çok kez hakemler hakkında konuşan ve bunu belki de kötü bir alışkanlık haline getiren deneyimli teknik adamın en meşhur 10 serzenişini sizler için derledik.

Bu diziyi okurken ülkemizde rol model olarak gösterilen önemli bir şahsiyetin de zaman zaman büyük yanlışlıklar içine düşebileceğinin ve liglerimizde benzer durumlarda kalan Türk teknik adamlara yapılan acımasız boyutuna ulaşan eleştirilerin sorgulanması gerektiğinin altını çizmek istedik.

Elbette Ferguson bundan ibaret değil. Manchester United gibi bir dünya devinin başında 24 yıl kalabilmek bile inanılmaz büyük bir onurken, o bununla sınırlı kalmayıp Kırmızı Şeytanlar'a sayısız kupa, prestijli başarılar, Cantona, Beckham ve Ronaldo gibi keyifle izlenen futbolcuların yanı sıra dünyanın her yerinde kayda değer bir popülarite kazandırdı. Bu onurları da önümüzdeki günlerde Ajansspor'da görebileceksiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder